יעד 2

גיוס סגל אקדמי חדש ברמה גבוהה, תוך טיפוח וקידום במקביל של הסגל הקיים

הרמה והמוניטין של מוסד להשכלה גבוהה מותנים ברמה ובמוניטין האקדמיים של הסגל האקדמי שלו. המכון ממשיך לגייס חברי סגל אקדמי ברמה גבוהה, התורמים לרמה ולמוניטין של המכון בפרסום מחקריהם, בכתבי עת בין-לאומיים מובילים, בהשתתפותם בכנסים בין-לאומיים ובזכייה במענקי מחקר מקרנות בין-לאומיות תחרותיות באקדמיה ובתעשייה.

גיוס וקידום חבר סגל

במהלך השנתיים האחרונות גויסו אנשי סגל חדשים (25 במספר), כמות חסרת תקדים וחלק מהם ממוסדות אקדמיה מובילים בחו"ל (MIT, Princeton ועוד).
בשנים תשע"ה-תשע"ז התברך המכון ב-8 פרופסורים:
  • חמישה ממרצי המכון קודמו לדרגת פרופסור: ד"ר אלה זאק מהפקולטה למדעים, ד"ר חיים מצנר, ד"ר יוסף בן עזרא וד"ר אלי גרשון מהפקולטה להנדסה, ודודי ראב"ד מהפקולטה לעיצוב.
  • שלושה פרופסורים מן המניין הצטרפו למכון:
    פרופ' דוד שויחט, פרופ' מרק אגרנובסקי - הידועים בתחום המתמטיקה המודרנית, ופרופ' יוג'ין לבנר ממדעי המחשב. זאת על מנת לקדם את התוכנית לתואר שני במדעי המחשב ומתמטיקה שימושית.


נתונים על חברי סגל

משרות סך חברי סגל חברי סגל בדרגת פרופ' סך חברות סגל
תשע"ה 92.79 119 30 25% 30 25%
תשע"ו 112.26 126 31 25% 30 24%
תשע"ז 126.76 136 36 26% 34 25%

עידוד מצוינות בקרב חברי הסגל

כחלק מעידוד המצוינות, המכון עדכן בשנת הלימודים תשע"ו את הקריטריונים להצטיינות בהוראה, במחקר, ביצירה, בתרומה למכון ובתרומה לקהילה. המרצים זוכים להוקרה מהנהלת המכון, מהסטודנטים ומהקהילה.
לשירות המרצים פועל במכון המרכז לקידום ההוראה, שמסייע בפועל לכלל המרצים והמתרגלים, להעלות את רמת ההוראה ולהשתמש בכלים מתקדמים לטובת הסטודנטים.


זכיות במענקים ובפרסים

רשות המו"פ וקשרי חוץ שמה לה כיעד לשמר את מעמדו של המכון, כמוסד הלא-אוניברסיטאי המוביל בישראל, בהיקפי ההגשות והזכיות של הצעות מחקר לקרנות תחרותיות לאומיות ובין-לאומיות.
במהלך שלוש השנים האחרונות חל גידול עקבי בהגשות, במספר הזכיות ובסך התקבולים ממענקי מחקר (גידול בממוצע של 11% משנה לשנה). בשנת תשע"ו, תקבולי המחקר, יעמדו על סך כולל של כ-4,500,000 ש"ח.
בין הזכיות היוקרתיות, ניתן למנות את קרן ISF (האקדמיה הלאומית למדעים); קרן פזי (קרן משותפת לוועדה לאנרגיה אטומית ולות"ת); FTA (מאגד מחקר מיסודה של הות"ת); BSF (קרן אמריקה-ישראל); GIF (קרן גרמניה-ישראל); קרנות דו-לאומיות של משרד המדע (כדוגמת ישראל-קוריאה); קרנות של משרדים ממשלתיים - משרד הביטחון (מפא"ת), משרד המדע, משרד הכלכלה (לרבות תוכניות של המדען הראשי), משרד האנרגיה, משרד הבריאות, משרד ראש הממשלה; תוכנית המחקר האירופית FP7 ועוד.
במהלך השנתיים האחרונות מושם דגש על הגברת שיתוף הפעולה בין הפקולטות, לצורך הגשת מענקי מחקר בנושאים מולטי-דיסציפלינריים חדשניים, המאפיינים את העשייה האקדמית במכון.
לדוגמה: שיתוף פעולה של הפקולטה לטכנולוגיות למידה, הפקולטה למדעים, רשות המו"פ והמרכז הרפואי ע"ש סוראסקי (איכילוב) בתל אביב הניב הצעת מחקר זוכה 1,000,000 ש"ח בתחום טכנולוגיות מסייעות לגיל השלישי.