חדשות והודעות

כנס בינלאומי בנושא אנליזה מרוכבת ותורת האופרטורים ב-HIT מכון טכנולוגי חולון

בתאריך 27 במאי 2024 החל ב-HIT  מכון טכנולוגי חולון כנס בינלאומי בנושא אנליזה מרוכבת ותורת האופרטורים. הכנס אורגן על ידי ועדה בראשות פרופ' אנטולי גולדברג, ראש בית הספר למדעי המתמטיקה במכון ופרופ' אביב גיבלי, ראש המחלקה למתמטיקה שימושית ב-HIT ופרופ' יוג'ין קנציפר, פרופסור מן המניין במחלקה למתמטיקה שימושית יחד עם פרופ' מיכאל סודין מאוניברסיטת תל אביב. הכנס הוקדש לכבודם של פרופ' דאוד בשותי (טכניון), פרופ' דוד שויחט (HIT) ופרופ' שמעון רייך (טכניון).

בתמונה: פרופ' שאו ל בר-לב רקטור HIT

לאחר דברי הפתיחה, התקיימו הרצאות מגוונות של מומחים בתחום.

- פרופ' ניר לב מאוניברסיטת בר-אילן דיבר על מסגרות Schauder במרחב. (R)Lp(R)Lp

- פרופ' אלון נישרי מאוניברסיטת תל אביב הציג פולינומים בעלי ערך שלם העומדים בתנאי גידול.

- פרופ' מארק ילין מהמכללה האקדמית להנדסה בראודה דיבר על פתרונות לא ליניאריים של העתקות הולומורפיות.

בכנס השתתפו חוקרים ומרצים מהמובילים בעולם, כולל:

- פרופ' פדור פקוביץ' מאוניברסיטת בן גוריון דיבר על חיתוך מסלולים של פונקציות רציונליות.

- פרופ' אמי ויסלטר מאוניברסיטת חיפה הציג עיוותי Rieffel של קבוצות קוונטיות מקומיות.
- ד"ר יוחאי ג'רבי מ-HIT הציג את השערות אדוארדס בנוגע למקור השערת רימן.
- דמיטרי קארפ מ-HIT שהציג את הרחבת פונקציית G של Meijer באמצעות פונקציית הגמא הכפולה של Barnes.
- תו היין נגויין מאוניברסיטת יוליוס-מקסימיליאן בוורצבורג שהציגה את הסגירה האנליטית של קבוצות פולינומים היפרבוליים חד-משתנים.

הכנס הבינלאומי ב-HIT הינו אירוע המספק פלטפורמה לשיתוף ידע ומחקר בתחום האנליזה המרוכבת ותורת האופרטורים. המפגש בין חוקרים מהארץ ומהעולם תרם להעמקת הידע והקשרים האקדמיים ושם את HIT בחזית המחקר בתחום.